عملکرد بی نقص و حتی دوام درب های برقی به نصب درست آن ها درب بستگی دارد. بنابراين مقدمه کار هر نصابی آشنایی با مشکلات رایج این درب است. از آن جایی که روز به روز کاربرد این نوع از درب ها در منازل، ساختمان های اداری و تجاری، مجتمع ها و فروشگاه ها بیشتر می شود، با باز و بسته شدن زیاد در طول شبانه روز مشکلات زیادی برای آن به وجود می آورد. از طرفی دیگر درب های اتوماتیک به تجهیزات و وسایل جانبی زیادی مجهز هستند که بروز مشکل در هر کدام از آن ها منجر به اختلال در عملکرد آن خواهد شد. آشنایی با این مشکلات و رفع آن ها از ویژگی هایی است که باید هر نصاب و سرویس کاری داشته باشد. بنابراین برای علاقه مندان و نصابان به درب برقی در ادامه مشکلات رایج درب اتوماتیک مورد بررسی قرار می گیرند تا اطلاعات آن ها همیشه بروز بماند.
بررسی عیوب در درب برقی
مشکلات رایجی که ممکن است برای این درب ها رخ دهد، عبارتند از:
بسته نشدن درب
گاهی اوقات درب اتوماتیک دائما باز است و بسته نمی شود. این مشکل به دلایل مختلفی ایجاد شده و ممکن است به خاطر عواملی متفاوت باشد:
- ممکن است که اجسام خارجی بر روی فتوسل درب قرار گرفته و مانع بسته شدن آن شوند. بنابراین اگر در بسته نمی شود در همان ابتدا فتوسل درب را بررسی کنید. فتوسل همان بخشی از درب اتوماتیک است که در دو قسمت عمودی قاب درب نصب می گردد. گاهی اوقات اجسامی کوچکی همچون آدامس های جویدنی و یا برچسب هایی روی فتوسل می چسبند که مانع از بسته شدن درب می شوند. در این مواقع همین که شی مد نظر را از روی فتوسل بردارید، به عملکرد آن کمک کرده اید.
- در خارج از کادر درب های برقی یک کلید قرار می گیرد که باید به درستی تنظیم شود. چنانچه تنظیم این کلید در خارج از کادر در درست نباشد، درب اتوماتیک بسته نخواهد شد و موقعیت آن را در حالت باز نگه می دارد.
- در برخی از این درب ها برای عبور افراد از ورودی در سنسورهای ایمنی تعبیه شده است. این سنسورها نوری بوده و با اشعه مادون قرمز کار می کنند. اگر این اشعه فردی را شناسایی نکند، در به صورت خودکار بسته خواهد شد. نکته دیگر اینکه سنسورها تا 60 ثانیه محاسبه شده و بعد از آن جسم خارجی را به عنوان پیش زمینه شناسایی می کنند. هم چنین در مواقعی که ورودی درب شلوغ بوده و تردد افراد بسیار زیاد است، چند ساعت طول می کشد تا درب اتوماتیک بسته شود. بنابراین شما بهتر است ترافیک در ورودی را برای مدت زمانی بیشتر از 60 ثانیه متوقف کنید.
باز و بسته شدن درب به طور مداوم
یکی دیگر از مشکلات رایج درب اتوماتیک باز و بسته شدن مداوم و خود به خودی درب است. این مشکل ممکن است به دلایل زیر ایجاد شود:
- در برخی از درب های برقی بخشی به نام رادار اپراتور وجود دارد که از تکنولوژی مادون قرمز استفاده می کنند. اگر بخشی از اپراتور که مادون قرمز در آن قرار گرفته در معرض مستقیم نور خورشید قرار بگیرد، درب با مشکل باز و بسته شدن مواجه می گردد.
- به علاوه اگر منبع نوری سنت یا همان لامپ مهتابی به رادار نزدیک باشند، باز هم ممکن است درب به صورت مداوم باز و بسته شود.
باز نشدن درب
دیگر نمونه ای از مشکلات رایج درب اتوماتیک این است که درب بسته شده اما باز نمی شود. در این مواقع باید وصل بودن برق دستگاه مورد بررسی قرار گیرد و هم چنین مطمئن باشید که فیوز برق ورودی بر مدار فرمان مشکلی ندارد. علاوه بر این ها باید توجه کنید که کلید وضعیت اپراتور در حالت دو طرفه قرار داشته باشد. چنانچه کلید در حالات دائم بسته، خلاص و یا اتوماتیک یک طرفه باشد، هنگام نزدیک شدن فردی به درب، رادار دستور باز شدن را به اپراتور نمی رساند. گاهی اوقات نیز رادار دارای LED می باشد و باید ديد با نزدیک شدن به درب LED رادار با نشان دادن عکس العمل تغییر رنگ می دهد و یا خنثی می ماند. اگر رادار عکس العمل نشان ندهد، مشکل از سنسور حرکتی است و باید تعویض گردد.
باز شدن مجدد درب پس از بسته شدن آن
هنگامی که زاویه دید رادار به درستی تنظیم نشده باشد لت های متحرک در محدوده دید رادار قرار می گیرد. به این ترتیب است که بعد از بسته شدن حرکت درب لت های متحرک مجددا توسط رادار تشخیص داده می شود و درب دوباره باز خواهد شد. در رفع این مشکل باید زاویه قرارگیری سنسور تشخیص حرکت در رادار دوباره تنظیم شود. علاوه بر این ممکن است بعد از مدتی طولانی استفاده از درب اتوماتیک، نقص الکتریکی یا مکانیکی در واحد درایو آن رخ دهد. شاید هم در نرم افزار فعال شده توسط سنسور حرکت خطا یا اشکالی به وجود آید. گاهی جسمی از حرکت ریل ها جلوگیری کرده که حرکت لت ها یا برگ های جانبی را هدایت می کند.
باز نشدن درب با ریموت
اگر بعد از زدن دکمه ریموت، LED روی ریموت روشن نشود، مشکل از باتری است و باید عوض شود. اگر ریموت روشن شود اما اپراتور عکس العملی نداشته باشد علت از خرابی رسیور است. امکان دارد سیم ارتباط بین رسیور و مرکز کنترل نیز قطع شده باشد.
خرابی جک
یکی از بزرگترین مشکلات رایج درب های برقی خراب شدن جک است. هر فردی که در نصابی و سرویس کاری اطلاعاتی داشته باشد، می داند که جک درب اتوماتیک از حساسیت بالایی برخوردار است. بنابراین باید هنگام نصب آن دقت زیادی به خرج داد. ساختار جک ها به گونه ای است که از دو بازو برای باز و بسته شدن درب استفاده می کنند.
جمع بندی
مشکلات رایج درب اتوماتیک به تنظیمات و تجهیزات به کار رفته آن برمی گردد. اگر برخی از تنظیمات به درستی انجام نشوند، درب دچار مشکل خواهد شد و بعد از مدتی دچار استهلاک می شود. گاهی هم تجهیزات توسط شی خارجی از کار افتاده و یا خراب شده و درست کار نمی کنند تا مشکلی برای درب پیش آید. مهم این است که این مشکلات توسط سرویس کاران شناسایی و حل گردد.