توجه به امنیت و حفاظت از جان و اموال خود در برابر افراد سودجو و سارقین، از مهم ترین مسائل از گذشته تا به حال است. در گذشته با کمک وسایل ابتدایی مانند زنجیر و قفل های آهنی این عمل انجام می شد. اما امروزه قفل های جدید با پیشرفت تکنولوژی و گسترش صنایع و سیستم های امنیتی کار را برای حفاظت راحت تر کرده اند. یکی از این قفل ها، قفل برقی است که از جمله لوازم جدید محافظتی می باشد. این قفل امروزه در آپارتمان ها به ویژه ورودی خانه ها طرفداران خاص خود را پیدا کرده است. انواع قفل برقی درب اتوماتیک با انرژی برق کار می کنند و با توجه به نوع سیستمی که بر روی آن ها طراحی شده، از راه دور قابل کنترل هستند.
قفل برقی چیست؟
از انواع قفل امروزی که بر روی درهای مختلف نصب می شوند، قفل برقی درب اتوماتیک است. یکی از کاربردهای قفل برقی استفاده از آن در انواع درب اتوماتیک پارکینگ است که برای افزایش امنیت به کار می رود. علاوه بر این جک هایی که بر روی درب ها نصب می شوند، می توانند پس از بسته شدن با فشار نیز باز شوند. نصب قفل برقی بر روی درب ها این مشکل را حل کرده است.
مزایای استفاده از قفل برقی
یکی از تجهیزات و لوازم مورد نیاز قفل برقی درب اتوماتیک است که با ویژگی های منحصر به فرد مورد توجه بسیاری از افراد قرار گرفته است. تعدادی از مزایای این قفل برقی عبارتند از:
دارای امنیت بالا
از مهم ترین مزایای قفل برقی امنیت است که ویژگی های خاص آن باعث برخورداری این قفل از امنیت و حس آرامش خاطر شده است. امکان بازکردن درب با ضربه یا هر ابزار دیگر و شکستن و نفوذ درب در این قفل ها ممکن نیست. در این قفل ها امکان سه قفله کردن فراهم شده و شما می توانید بدون نیاز به کلید از طریق دکمه آیفون آن را باز کنید. بعد از بسته شدن درب باز هم سه قفله خواهد شد.
امکان کنترل از راه دور
امکان اتصال به انواع ریموت و آیفون از دیگر مزایای انواع قفل برقی درب اتوماتیک است که با اینکه قابلیت دسترسی مستقیم به قفل نیست اما می توان آن ها را از راه دور و از طریق ابزارهای موجود کنترل کرد. از قفل های برقی برای باز کردن درب پارکینگ استفاده می شود تا دیگر نیازی به پیاده شدن از ماشین نباشد و به آسانی بتوان با کمک ریموت درب پارکینگ را باز یا بسته کرد.
سازش با انواع سیستم های امنیتی
در مراکزی که به کنترل ورود و خروج نیاز است باید از انواع قفل برقی استفاده کرد. این قفل ها ویژگی هایی دارند که باعث می شود آن ها با انواع سیستم های امنیتی مانند کنترل تردد ، شناسایی افراد از طریق کارت یا اثر انگشت هماهنگ شوند. بنابراین قفل های برقی ورود و خروج به مراکز مختلف را زیر نظر می گیرند.
دارای نصب آسان
پیچیدگی هایی که در ساختار قفل برقی هستند، باعث نصب راحت آن می شوند. نصب آن ها به دانش یا علم خاصی احتیاج ندارد و به همین خاطر است که این قفل ها بدون نیاز به نصب سیستم یا برنامه ای می توان نسبت به نصب آن ها اقدام کرد.
انواع قفل برقی درب اتوماتیک
قفل های برقی برای درب اتوماتیک در طرح ها و جنس های مختلفی تولید می شوند و در بازار قابل دیدن هستند. افراد نیز می توانند هر نوع قفل را با سلیقه خود انتخاب کنند. بنابراین انواع قفل برقی درب اتوماتیک عبارتند از:
قفل کلونی
از انواع قفل برقی می توان به قفل کلونی اشاره کرد که بدنه ی آن جنسی از گالوانیزه دارد. با توجه به این جنس از بدنه، این قفل استحکام و مقاومت بالایی در برابر خوردگی خواهد داشت. قطعات و لوازم این قفل نیز از برنج ساخته شده اند. بنابراین در اوایل تولید قفل کلونی بود که آن مورد توجه بسیاری از افراد قرار گرفت و پرطرفدار شد؛ اما بعد از مدتی با توجه به مشکلات واردات، به راحتی در دسترس نبود. قابلیت منحصر به فرد این چنین قفل ها افزایش امنیت درب های ورودی است که به هیچ وجه نمی توان آن ها را با زور و فشار باز کرد. عمر و دوام قفل کلونی به نگهداری و استفاده درست از آن وابسته شده است.
قفل برقی زبانه دار
می توان گفت قفل زبانه دار یکی از محبوب ترین قفل های شناخته شده در بین ایرانیان است که با توجه به مزيت های بیشتر نسبت به سایر مدل ها توجه بسیاری از افراد به خود جلب می کند. قفل های زبانه دار به گونه ای نصب می شوند که باید در وسط درب وصل باشند. با چنین نصبی قفل با کمک یک ضامن در غلاف جاگیر می شود و باعث بسته شدن درب می گردد. از آن جایی که عملکرد این قفل سخت و پیچیده نیست، می توان به راحتی آن را بر روی هر درب نصب کرد. حتی مشکل نمايان بودن زبانه ها با طراحی قفلی به نام قفل سیزا تا حدودی برطرف شده است.
قفل برقی سیزا
به قفل برقی سیزا، قفل کله گاوی میز گفته می شود که این نوع از قفل روکش محافظ دار دارد. جنس قفل برقی سیزا از گالوانیزه است و روکش آن نیز از رنگ گالوانیزه می باشد. به همین خاطر است که می توان از آن به عنوان یکی از مقاوم ترین قفل های برقی نام برد که حتی در شرایط بد جوی و تغییرات دمایی نیز از خود مقاومت نشان می دهد. عملکرد این قفل به گونه ای است که به برنامه یا سیستم خاصی احتیاج ندارد و تنها از طریق کابل، به مدار فرمان دستگاه موردنظر وصل می شوند. بنابراین می توان آن را به صورت اتوماتیک و با کمک یک ریموت کنترل اداره کرد.
قفل شفتی برقی
یکی از مقرون به صرفه ترین انواع قفل برقی درب اتوماتیک قفل شفتی برقی است که استفاده از آن بر روی درب ها بسیار متداول شده است. می توان از این قفل به صورت پیش فرض بر روی درب های چوبی و فلزی استفاده کرد. هم چنین این قفل با توجه به قیمتی که دارد، از نظر قطعات سخت افزاری و ایمنی نیز از کیفیت بالایی برخوردار است.
قفل مغناطیسی برقی
با توجه به نیاز به امنیتی بالا در اکثر مکان ها می توان گفت در ساخت بیشتر دفاتر اداری و شرکت های تجاری، به صورت مدرن از تکنولوژی های روز دنیا استفاده می شود. در این مکان ها در جهت مدرنيته شرکت ها از درب های شیشه ای استفاده می کنند. قفل های فیزیکی برای استفاده بر روی این درب ها مناسب نیستند و با آن ها هماهنگی ندارند؛ بنابراین برای آن ها باید قفل مغناطیسی به کار برد.
بر اساس میزان نيرویی که این قفل ها تحمل می کنند، می توان آن ها را تقسیم بندی کرد. در حالت استاندارد قفل مغناطیسی برقی میزان نیروی 600 پوند را تحمل می کند و اگر قرار باشد از آن در درب بزرگی استفاده کرد بهتر است قفلی با تحمل بار 1200 پوند به کار رود. علاوه بر این ها پشتیبانی سنسورهای حرکتی و باطری های پشتیبان نیز از قابلیت های این قفل هستند که باعث استفاده از آن ها در درب های شیشه ای شده اند.
قفل مقابل برقی
برای درب های ضد حریق از قفل مقابل برقی استفاده می شود. مثلا این قفل ها در هنگام آتش سوزی در درب های ورودی کارایی مناسبی از خود نشان می دهند. باید توجه کرد که قفل های فشاری به صورت پیش فرض در حالت قفل قرار می گیرند اما در وقت آتش سوزی هیچ جسم الکتریکی یا مکانیکی نباید مانع خروج شود. به همین خاطر است که در اکثر درب های خروج اضطراری ساختمان های بزرگ، از بیرون هیچ قفلی دیده نمی شود. این ساختار در جهت رفع محدودیت ها برای خروج است. از آن جایی که امروزه مهم ترین اصل در قوانین ایمنی ساختمان ها، استفاده از درب های خروج اضطراری است، نصب قفل های فشاری بر روی این درب ها امری لازم و ضروری به حساب می آید. علاوه بر این ها در صورت نیاز، امکان اتصال سیستم کنترل دسترسی مدرن، بر روی این قفل ها وجود دارد.
قفل برقی با هسته سیم پیچی
قفل برقی با هسته سیم پیچی از انواع قفل برقی درب اتوماتیک است که با قفل های معمولی تشابه زیادی دارند. تفاوت بین آن ها با وجود کابل برق در قفل برقی با هسته سیم پیچی است که باعث اتصال قفل به منبع تغذیه می شود، مشخص خواهند شد. از این نوع قفل بر روی انواع درب ها به جز درب های شیشه ای می توان استفاده کرد. اتصال از طریق لولای در یا سیم پیچی بر روی دیوار از دو روش کار برای اتصال سیم برق به منبع تغذیه به شمار می روند.
جمع بندی
انواع قفل برقی درب اتوماتیک در جهت افزایش ایمنی درب ها بر روی آن ها نصب می شوند و ویژگی های منحصر به فرد آن ها است که منجر به محبوبیت شده است. این قفل ها با برق کار می کنند و حتی قابلیت کنترل از راه دور نیز دارند. در این مقاله به معرفی رایجترین انواع قفل های برقی برای درب های اتوماتیک پرداختیم.